به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: دیپلماسی ایرانی نوشت: بر مبنای خبر والاستریت ژورنال، اتحادیه اروپا در بسته پیشنهادی خود به ایران اعلام کرده در صورتی پرونده PMD ایران در آژانس را خواهد بست که ایران مسائل باقی مانده را با دقت مورد توجه قرار دهد «duly addressed». برای متخصصان آژانس و کسانی که با ادبیات شورای حکام شناخت کافی دارند جمله «duly addressed» حائز اهمیت بالایی است.
در اغلب تفاسیر ارائه شده برای این جمله، دایره وسیع تعهدات و لزوم پاسخگویی گسترده برای کشور مورد نظر دیده شده است.
در مورد ایران، منظور اروپاییها از جمله مذکور، بازگشت به سوابق مطالعات ادعایی Alleged Studies و باز کردن پروندههایی است که در ۲۰۱۵ و وفق برنامه اقدام برای بستنPMD، مختومه شده بوند.
علاوهبر اینها، هدف دیگر، باز کردن صفحه جدید برای پاسخگو کردن کشورمان در قبال ۳ مکان ادعایی آژانس است که در نتیجه اقدامات خصمانه دشمنان، در دستورکار آژانس قرار گرفته و در گزارش خود علاوهبر گزارش شورای حکام در زمینه معاهده منع اشاعه به این موضوع پرداخته است.
به نظر میرسد هدف مشترک طرف مقابل در مذاکرات احیای برجام، چیزی غیر از توافق است و آن وادار کردن کشورمان به توضیح سابقه فعالیتهای هستهای خود از طریق دیپلماسی و شوی رسیدن به توافق است.
هدف این است که کشورمان با پذیرش بسته پیشنهادی اروپاییها به دو راهی سختی رسد و انتخاب راه درست با هزینههای هنگفت همراه باشد.
راه اول: ایران، ضمن پذیرش بسته پیشنهادی، همکاری وسیع، بدون شرط و مورد نیاز با آژانس یا همان duly addressed را در مورد سابقه فعالیتها در تمامی زمینههایی که آژانس (سرویسهای جاسوسی غرب) مطالبه میکند را انجام دهد به این امید که Verification لازم را از آژانس برای تسطیح مسیر احیاء برجام بردارد.
در این صورت ممکن است آژانس پس از دریافت تمام اسرار و اطلاعات محرمانه کشور، اعلام کند باز هم قادر به بستن پرونده ایران نیست چراکه زین پس مبنای تحقیقات و سؤالات نه توافق برجام بلکه تعهدات ایران ذیل معاهده منع اشاعه هستهای NPT است و مسیر اتهامزنی بدون دسترسی به توافق همچنان ادامه یابد تا پرونده مجددا به شورای امنیت بازگردد.
راه دوم: ایران پس از پذیرش بسته پیشنهادی و همکاری اولیه با سؤالات آژانس، با اتهامزنیهای مکرر آژانس روبه رو شود و تمایلی به پاسخگویی بیشتر نشان ندهد.
در این صورت آژانس در نخستین جلسه شورای حکام به ۳۵ عضو عدم همکاری تهران با آژانس را اعلام کند و موضوع ایران را برای تصمیمگیری به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد.
موضوع نهایی اینکه غربیها در این بسته پیشنهادی بهصورت ضمنی اعلام کردهاند که در صورت outstanding issues duly addressed از سوی ایران، آژانس را برای بستن پرونده ایران تحت فشار قرار خواهند داد اما مواضع رافائل گروسی در زمینه عدم تسلیم در برابر فعل و انفعالات سیاسی برای کنار گذاشتن تحقیقات حرفهای آژانس در قبال پرونده هستهای ایران (۴)، برخی اهداف و نیات شوم و هماهنگ غربیها علیه برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان را برملا میکند.